top of page

CHRIS ROBERTSON

Chris Robertson

- Konstnär & grundare - 

Konstnärs cv

Artist Statement Chris Robertson

I

Interaktion och kreativitet är fundamentala delar av min konstnärliga utforskning. Från en tidig ålder har jag fascinerats av människors olika beteenden och hur interaktion formar våra liv och världen runt omkring oss. Denna fascination har vävts samman med mitt arv från min konstnärliga far och mina tidiga erfarenheter med oljemåleri. Genom åren har jag utvecklat mina färdigheter och experimenterat med en rad olika tekniker, från installation till måleri och skulptur.

I mina verk strävar jag efter att skapa en symfoni av energi genom färgernas komposition, en energi som är avsedd att gripa och beröra betraktaren på djupet. Motiven i mina verk tar ofta form av kvinnor i en fantasivärld, där färgstarka paletter och lekfulla former skapar en unik atmosfär. Jag tror på kraften hos färg och form för att kommunicera känslor och tankar som ligger gömda i det undermedvetna.

Min konst är en hyllning till livet, fantasins kraft och den mänskliga interaktionens oändliga potential. Genom att bjuda in betraktaren att delta i min målarvärld, hoppas jag kunna skapa en ögonblicklig resonans som övergår gränserna mellan konstnär och publik. Välkommen att följa med på min resa genom färgernas och formernas magiska värld, där interaktionen mellan konst och betraktare står i centrum.

 

SAMARBETE

Musikhjälpen 2019 Berlin "Karnevalen de Kulturen" 2019 Swedish Art Show, Venice Beach, LA

 

Kul att veta:

  • BVN Design Stockholm - har tillsammans med Brownbetty of Sweden tagit fram en unik rokokostol som premiärvisades på Formex-mässan i Stockholm januari 2016.

 

  • Brownbetty of Swedens slogan: "Hållbar konst flyttar in!" är framtagen av: Elvane Ileri 

 

Samarbetspartners & samhällsansvar

Vi samarbetar med företag och organisationer för att tillsammans skapa en mer hållbar framtid och sprida glädjen genom konsten och kulturen i Sverige. Samarbetspartners 2024

Utställningar:  Göteborg, Malmö, Åhus, Kristianstad, Helsingborg, Karlskrona, Lund, Halmstad, Marstrand,

Hamburg och London.

 

bottom of page